Zonder diploma

Aan de slag in de ICT zonder diploma? Het is mogelijk. Men zegt niet voor niets: Waar een wil is, is een weg! Niet elk bedrijf ziet een diploma als een must. Uiterwaard moedigen wij mensen aan om deze te behalen maar ook zonder diploma zijn er mogelijkheden. Een goed voorbeeld is onze HappyWorker Tessa. Wat heeft zij dan in petto? Passie voor het vakgebied, een goede dosis leergierigheid, de juiste instelling en communicatie skills.

Wie is Tessa?
Ik ben 27 jaar en woonachtig in Baarn. Mijn hobby’s zijn voornamelijk gamen en met vrienden op pad. Gelukkig is dat nu inmiddels weer een beetje mogelijk. Momenteel werk ik via HappyCustomers als fulltime Servicedesk Medewerker bij G4S Secure Solutions.

Hoe kwam je op het idee om een switch te maken naar IT?
Ik ben opgeleid tot dierenartsassistente en ik werkte al een tijd bij een praktijk maar het beviel mij niet meer zoals ik altijd had gehoopt. Ik was best veel met computers en programma’s bezig. Ook in de praktijk pakte ik deze werkzaamheden op. Mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter.
Via Gaming Alliance ben ik in contact gekomen met HappyCustomers. Zij hebben mij een geholpen en mij een kans gegeven de IT wereld in te kunnen stappen.

Hoe bevalt de IT wereld?
Tot nu toe bevalt het erg goed. Wat ik leuk vindt is dat je nooit echt uitgeleerd bent door alle nieuwe ontwikkelingen en technologien die plaatsvinden. Momenteel ben ik bezig met mijn ITIL certificering.
Waar ben je trots op?
Ik ben trots dat ik de stap heb genomen om mijn gevoel te volgen. Het is belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Door mijn inzet en de juiste instelling ben ik toch zonder diploma aan de slag en dan ook nog bij een groot internationaal bedrijf.

Waar zou je naartoe willen groeien?
Momenteel ben nog net geen jaar bezig dus ben nog aan het afspeuren waar ik verder heen zou willen groeien. Misschien met meer ervaring richting management Servicedesk maar op dit moment vind dat nog te vroeg om te zeggen. Voor nu zit ik goed op mijn plekje en heb ik erg veel plezier in wat ik doe.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Solliciteer direct!